Slučaj Holly Bobo

Clint Bobo iz Parsonsa, Tennessee, 13. travnja 2011. godine, vidio je njegovu sestru Holly Bobo, 20-godišnjeg studenta za njegu, koju je u šumu vodio čovjek koji je nosio kamuflažu. Policija je kasnije utvrdila da ju je otimao i bio u strahu za svoj život. Bobo je oteta iz svoje kuće u Parsonsu, oko 10 milja južno od zajednice Holladay, blizu mjesta gdje je živio Adams i gdje su pronađeni njezini ostaci. Lovci nisu iskopali lubanju; pronađeno je polaganje na tlu, rekli su dužnosnici TBI.

Slučaj Holly Bobo

Država želi ukloniti Bobove slučajeve

18. studeni 2015. - Tužitelji su podnijeli prijedlog za ukidanje predmeta protiv trojice muškaraca optuženih za ubojstvo i otmicu u slučaju Holly Bobo.

Zach Adams, Dylan Adams i Jason Autry svi se suočavaju sa mogućim smrtnim kaznama ako budu proglašeni krivima.

U međuvremenu, sudac Creed McGinley izjavio je kako ne očekuje da pokusi započnu do 2017. godine.

U prijedlogu za ukidanje suđenja trojice muškaraca još nije usmeno saslušanje. Ako bude odobren, Zach Adams, njegov brat Dylan i Jason Autry svi će se suditi odvojeno za Bobovo ubojstvo.

Trojica su bili u zatvoru duže od godinu dana, a nijedan datum suđenja nije postavljen. Sudac McGinley rekao je odvjetnicima u slučaju da želi da slučaj nastavi što je brže moguće.

"Ovaj slučaj je moj najveći prioritet i Vijeće je opisalo ovaj slučaj kao nitko drugi", kazao je. "Zainteresiran sam za ovaj slučaj, ali imamo značajne prepreke."

Sudac je rekao da je proces otkrivanja zašto slučaj polako napreduje.

"Imamo neke značajne prepreke jer otkriće u ovom slučaju", rekao je sudac McGinley.

"Kad kažem da je to opsežno, to je apsolutno nedostatak."

Navodno je u tom slučaju trebalo posvjedočiti više od 600 svjedoka, a oko 150.000 dokumenata predano je obranjenim odvjetnicima. Datoteke su digitalno preuzele gotovo četiri terabajta prostora, navode tužitelji.

"Ovo je bila četverogodišnja, temeljita istraga istražnog zavoda Tennessee i slijedili su svaki trag", rekao je tužitelj Ray Lepone. "Dokumentirali su sve što su učinili, a to je kad završite sa 180.000 stranica u datoteci."

Glasnogovornik obitelji Bobo izjavio je novinarima kako su razočarani daljnjim kašnjenjem.

"Obitelj je razočarana, ali mislim da je sudac to ispravno izrekao kad je rekao da to želi samo jednom i to učiniti ispravno", rekao je pastor Don Franks. "Slažemo se u potpunosti i potpuno s idejom suca na suđenju."

Tužiteljstvo se pretvara u dokaze o Bobu

15. srpnja 2016. - Odvjetnici obrane za trojicu muškaraca koji se suočavaju sa smrtnom kaznom zbog otmice, silovanja i ubojstva studentice u Tennesseeju sada imaju pristup svim dokazima protiv svojih klijenata. Tužitelji su pretvorili tisuće stranica dokaza u slučaju Holly Bobo.

Matt Maddox, branitelj John Dylana Adamsa, izjavio je da su dosjei objavljeni od strane tužiteljstva iznosili više od četiri terabajta podataka. Odvjetnici obrane Adams, njegov brat Zachary Adams i Jason Autry zapošljavaju dodatnu pravnu pomoć za prebacivanje informacija.

Maddox je kazao kako mu je prioritet pronaći nadležnu suparnika za svog klijenta.

"Zbog državne namjere traženja smrtne kazne, okrivljenik ima pravo na dva savjetnika", rekao je Maddox. "... Jednom kada imam sugovornika, pregledat ćemo to otkriće i intenzivno proći kroz to."

3 Smrt u lice u slučaju Bobo

3. lipnja 2015. - Tužitelji su najavili namjeru tražiti smrtnu kaznu za trojicu muškaraca optuženih za otmicu , silovanje i ubojstvo studentice skrbi Tennessee Holly Bobo. Jason Autry, Zachary Adams i John Dylan Adams će se suočiti sa smrtnom kaznom ako budu osuđeni zbog Bobove smrti.

U podnošenju obavijesti sa sudom za kazneno djelo smrtne kazne, posebni tužitelj Jennifer Nichols napisao je: "Ubojstvo je bilo pogubno, suludo ili okrutno jer je uključivalo mučenje ili ozbiljno tjelesno zlostavljanje izvan onoga što je potrebno za proizvodnju smrti".

Trojica su optuženi prošlog mjeseca od strane velika žirija za ubojstvo i ubojstvo s predumišljajem u izvršenju otežane otmice i pooštrenog silovanja.

Ukupno, svatko se suočava s osam optužnica u svezi s Bobinom smrću.

Muškarci su ponovno raspravljeni ovog tjedna nakon što su optužbe protiv njih konsolidirane. Na sudu su se pojavljivali u zatvorskim prugama.

Za njihova suđenja nije postavljen datum.

Treći čovjek optužen za Bobo ubojstvo

21. svibnja 2015. - Treći muškarac optužen je za otmicu i ubojstvo u slučaju Holly Bobo. John Dylan Adams, koji je prethodno bio optužen za dvije točke silovanja u predmetu, sada se tereti za ubojstva i ubojstva prvog stupnja predizborne smrti u izvršenju otežane otmice i pooštrenog silovanja.

Adams je brat Zacharya Adamsa, koji je zajedno s Jasonom Autryom optužen za ubojstvo i otmicu studentice sestrinstva u Tennesseeju, koji je otet u kuću 13. travnja 2011. godine.

Lovci su pronašli ljudske ostatke koji su identificirani kao Bobo u okrugu Decatur u Tennesseeju u rujnu 2014. godine. Nijedan od okrivljenika koji su optuženi nije bio zakazan za suđenje .

Odvjetnik branitelja traži dokaze Bobo

18. ožujka 2015. - Jedan od odvjetnika koji brani čovjeka koji je optužen za ubojstvo studentice skrbnika Tennessee Holly Bobo podnijelo je zahtjev za predaju dokaza protiv svog klijenta, optužbe su se povukle ili je tužitelj držao nepoštivanje suda .

John Herbison, jedan od odvjetnika za Jasona Autryja, koji je bio u zatvoru od travnja 2014., kazao je kako je sudac prethodno naložio tužiteljima da prije kraja prosinca 2014. predaju dokaze protiv svog klijenta, a oni to još nisu učinili.

"Ustav SAD-a daje nam pravo da znamo da je optužen i zašto i nemamo zašto", rekao je Fletcher Long, drugi odvjetnik za Autry.

Herbison je rekao da razumije da su tri odvjetnička okruženja radila na slučaju Bobo otkad je Autry optužen, no kašnjenja su nepotrebna. "Nestali smo", rekao je Herbison novinarima.

Nije bilo postavljeno vrijeme za čuti Herbisonov prijedlog.

Osumnjičeni Holly Bobo pronađen mrtav

23. veljače 2015. - Čovjek koji je nekoć imao imunitet da svjedoči u istraživanju Holly Bobo, prije nego što je povučen, pronađen je mrtav. Shayne Austin očigledno je počinio samoubojstvo iz države prema njegovu odvjetniku Lukeu Evansu.

"Očito je bio tragičan gubitak obitelji Austin i oni su pored sebe od tuge", kazao je Evans novinarima. "Došlo je do nesreće što je vlada došla i iznijela optužbe bez osnove. Ljudi su morali živjeti s tim optužbama ... pod oblakom tih optužbi."

Austin, 30, potpisao je 6. ožujka 2014. sporazum o imunitetu , tjedan dana nakon što je Zachary Adams optužen za otmicu i ubojstvo u slučaju, ali prije no što je Jason Autry optužen na iste optužbe.

Ali kasnije, bivši okružni odvjetnik Hansel McCadams ukinuo je ugovor o imunitetu jer je rekao da Austin nije pošten i da ne surađuje.

Kad je imunitet povučen, Austin je podnio tužbu da prisili tužitelje i istražitelje da dokažu dokaze koji podupiru tvrdnju da je Austin bio nepošten ili nije surađivao.

"Još moraju proizvesti bilo kakav incident koji bi podržao svoje navode kako bi dokazao da je neistinito", rekla je Evans.

"Održavao je to od početka, da nije imao nikakve veze s tragičnim okolnostima koje su se dogodile gospođici Bobo."

Austin nikada nije optužen za zločin ili optužen. Međutim, ostao je osoba od interesa za slučaj.

Bobo osumnjičeni žele naplatiti napuštene

2. siječnja 2015. - Dvojica muškaraca optuženih za otmicu i ubojstvo Holly Bobo zatražili su od suca da odbacuje optužbe protiv njih jer su njihovi odvjetnici rekli da nisu vidjeli nikakve dokaze koji ih povezuju s njezinim ubojstvom.

Zapravo, tvrde odvjetnici za Zach Adams i Jason Autry, tužitelji nisu predali nikakve dokaze koji pokazuju da je učenik u Tennesseeju mrtav.

"Čini mi se da imali lubanju s dentalnom utakmicom koju su nam to odmah davali. Malo je sumnjičavo zašto nemamo to forenzične podatke", rekao je novinarima autryjev odvjetnik Fletcher Long.

Dana 17. prosinca sudac Judge Creed McGinley naložio je državi da počini prebacivanje ključnih dokaza u obranu do 24. prosinca. Dugo kaže da su tužitelji propustili taj rok. Rekao je da nisu primili nikakve dokaze koji povezuju Adams i Autry s ubojstvom.

"Čini mi se da je slučaj ubojstva prva stvar koju bi nam htjeli dati jest dokaz da je netko ubijen", rekao je Long.

Promjena mjesta vjerojatno u slučaju Bobo

17. prosinca 2014. - Sudac koji je predsjedao slučajem Holly Bobo ukazao je kako će vjerojatno podnijeti prijedlog optuženika za promjenu mjesta održavanja. Sudac C. Creed McKinley izjavio je tijekom saslušanja kako smatra da bi bilo nemoguće pronaći nepristran žiri u okrugu Decatur zbog prijevremenog oglašavanja i emocija u zajednici.

Odvjetnici za optuženike Zacharya Adams i Jason Autry, obojica optuženi za ubojstvo i otmicu Boboa, izjavili su da će podnijeti promjenu prijedloga mjesta nakon što su postavljeni datumi suđenja.

Također tijekom rasprava, sudac McKinley više puta se žalio na nedostatak napretka u tom slučaju. Upozorio je okružnog tužitelja Matt Stowe da svi dokazi trebaju biti predani obrani i tužiteljima koji su trebali donijeti odluku o traženju smrtne kazne.

U međuvremenu, Stowe je odstupio od tužitelja u tom slučaju. Nakon ranijeg spora s istražnim zavodom Tennessee, koji je rezultirao ukidanjem potpore TBI-ja iz cijele sudske četvrti, Stowe je odlučio imenovati posebnog tužitelja za slučaj Holly Bobo.

Kao rezultat toga, TBI je ponovno pridružio istrazi.

Čovjek naplaćen s 2 tačka silovanja

14. listopada 2014. - Muškarac koji je prethodno optužen za odlaganje dokaza u slučaju Holly Bobo, optužen je za dva slučaja silovanja jer se nastavlja istraga o smrti nastavnika u Tennesseeju. John Dylan Adams, koji je ovog tjedna optužen, brat je Zacharya Adamsa koji je optužen za otmicu i ubojstvo u slučaju.

Istražitelji su rekli da je John Adams priznao prošlog mjeseca kako je silovao Bobo. Ovaj tjedan optužen je od posebne žirijske komisije.

John Adams se održava bez jamčevine u zatvoru Robertson County, prema TBI. Sedam rujna ostaci Bobova pronađeni su lovci manje od 15 milja od kuće Zachary Adams.

TBI je rekao da je daljnja istraživanja Bobo postala najskuplja u povijesti ureda.

Još jedan uhićenje ubojstva Holly Bobo

20. rujna 2014. - Brat muškarca koji je tereti za ubojstvo studentice skrbnika Tennessee Holly Bobo uhićen je u vezi s slučajem i optužen za neovlašteno s dokazima. John Dylan Adams, brat Zach Adams, održan je bez veze u zatvoru u zatvoru u Madisonu.

Prema uredu za istrage Tennesseeja, Adams je "odložio stvari za koje je znao da su od dokazne vrijednosti za slučaj".

Uhićenje Adama čini petoricu ljudi koji su optuženi u slučaju Bobo, a šesti osumnjičenik se sučeljava s mogućom optužnicom žirija nakon što mu je izvorno odobren imunitet.

Zach Adams tereti se za ubojstvo i pojačanu otmicu u slučaju. Jason Autry također je optužen za pogoršanu otmicu i ubojstvo prvog stupnja.

Braća Jeffrey i Mark Pearcy optužena su za neovlašteno pronalaženje dokaza i pribora nakon činjenice. Shayne Austin, prethodno imunitet, suočava se s mogućom optužnicom.

Holly Bobo ostaje pronađen

9. rujna 2014. - Ljudski ostaci pronađeni od strane dvoje ljudi koji su kopali za ginseng korijen u okrugu Decatur, Tennessee, identificirani su kao nestali skrbnik Holly Bobo. Ljudska lubanja pronađena je u blizini imovine u vlasništvu obitelji Zachary Adams, osumnjičenog u slučaju.

Bobo je oteta iz svoje kuće u Parsonsu, oko 10 milja južno od zajednice Holladay, blizu mjesta gdje je živio Adams i gdje su pronađeni njezini ostaci. Lovci nisu iskopali lubanju; pronađeno je polaganje na tlu, rekli su dužnosnici TBI.

Dva dana nakon otkrića lubanje i dan nakon što su dužnosnici Tennessee Bureau of Investigation potvrdili da je to Holly Bobo, velika žirija optužila Adama za optužbe za ubojstvo i otmicu. Okružni odvjetnik Matt Stowe izjavio je kako planira donijeti odluku o traženju moguće smrtne kazne nakon savjetovanja s Bobinom obitelji.

"Dokazi su opsežni", rekao je Stowe. "Pobrinut ćemo se da svatko tko je odigrao ulogu u gnusnom zločinu koji je napao mir i dostojanstvo države Tennessee, ima za posljedicu."

Drugi osumnjičenik, Jason Autry, optužen je za ubojstvo i otmicu u slučaju. On i Adams su se izjasnili da nisu krivi.

Dvojica braće, Jeffrey Kurt Pearcy i Mark Pearcy, optužena su za neovlašteno pronalaženje dokaza i pribora nakon činjenice u predmetu. Također su se izjasnili da nisu krivi.

Obitelj Bobo, Steve Farese, izjavila je da je obitelj zatražila privatnost u ovom trenutku.

"Vjerujemo da imamo pravo da zavi privatno kao obitelj i kao zajednica", rekao je. "Sada je vrijeme za žalovanje. Molim vas, poštujte naš zahtjev."

Žena je vidjela video Holly Bobo

30. srpnja 2014. - Svjedočenje u preliminarnoj raspravi za jednog od muškaraca optuženih za dodatak u slučaju Holly Bobo potvrdilo je postojanje najmanje jednog videozapisa nestalog studenta u Tennesseeju koji je zlostavljao njezin otmičar.

Sandra King, žena koja je dao Jeffreyju Kurtu Pearcyu mjesto za boravak kako bi sinovi mogli završiti školu, svjedočili su da joj je pokazao video koji je Holly Bobo vezao i plakao. Pearcy je optužen za neovlašteno pronalaženje dokaza i pribora nakon činjenice u predmetu.

King je izjavio sudu da je promatrala manje od minute videa i rekla Pearcyu da ga isključi. Rekla je da nije kontaktirala policiju za nekoliko tjedana jer nije bila sigurna da se želi uključiti.

"Izgledalo je poput Holly Bobo", rekla je. "Šokantno je to vidjeti."

Kralj je također svjedočio da joj je Pearcy rekla da njegov brat Mark Pearcy ima video koji prikazuje Zacharya Adamsa s Bobom. Mark Pearcy se također naplaćuje kao dodatak u slučaju. Zachary Adams i Jason Autry optuženi su za otmicu i ubojstvo.

Također, na saslušanju, agencija TBI Brent Booth rekla je sucu da posjeduje telefon Mark Percy i čeka kod Applea kako bi mu mogao pristupiti.

Sudac je zaključio da postoji dovoljno dokaza da se Jeffreyja Pearcyja povezuje s velikom žirijom. Početak rasprave za Mark Pearcy zakazan je u kolovozu.

Dva muškarca naplaćena u slučaju Bobo

Popis optuženika traje dulje u slučaju Holly Bobo. Dvojica muškaraca optužena su zbog nestanka nestalog studenta u Tennesseeju.

Dvojica braće, Jeffrey Kurt Pearcy i Mark Pearcy, suočavaju se s optužbama da se protive dokazima i priboru nakon činjenice o otmici i ubojstvu Boboa, rekla je Josh DeVine iz istražnog ureda Tennesseja.

Optužbe su očito proizašle iz znanja ili posjedovanja videa snimljene Bobo nakon što je oteta iz njezina doma. DeVine ne bi dao dodatne detalje.

No, Olin Baker, odvjetnik Jeffreyja Pearcyja, izjavio je kako takav video ili snimak nema, prema njegovom klijentu.

"On kaže da nema istine, nema videozapisa, a TBI je ispitivao na njemu, a oni su na izgovoru da uhapsu." TBI je na ribarskoj ekspediciji ", rekao je Baker novinarima.

Obveznica Jeffreyja Pearcya postavljena je na 25.000 dolara. Mark Pearcy, registrirani seksualni prijestupnik, održava se bez obveznice u zatvoru Henderson County.

Izvori vijesti:
Dnevnik CBS-a: 2 više naplaćeno u slučaju nestalog studenta za njegu Holly Bobo

Spor o imunitetu za Bobo svjedoka na čelu suda

28. ožujka 2014. - 29-godišnji Tennessee čovjek kojemu je u ožujku odobren imunitet u slučaju Holly Bobo u zamjenu za suradnju podnijela je tužbu tvrdeći da su tužitelji prekršili ugovor kad su kasnije opozvali taj imunitet.

Tužba je podnijela odvjetnik Shayne Austin, ali sudija Carma D. McGee složila se s pomoćnikom državnog tužitelja Scottom Sutherlandom da kancelarijski sud nije nadležan za to pitanje, a samo kazneni sud može odlučiti o tom pitanju.

Austinov imunitetni sporazum mu je dao zaštitu od tužiteljstva za "sve optužbe koje proizlaze iz zbrinjavanja, uništavanja, pokopa i / ili prikrivanja Bobova pokojnog tijela".

Tužitelji su kasnije ukinuli spor o imunitetu jer su rekli da Austin nije istina s njima.

Prema zapisnicima sudskog sporazuma, sporazum je bio uvjetovan Bobovim tijelom. Nije se oporavila. Sporazum je također uključivao imunitet Austinu na optužbe vezane za droge "da ne uključuju nikakve lijekove koji se daju Holly Lynn Bobo."

Ako se otkazivanje sporazuma o imunitetu nalazi u kaznenom sudu, Austin se može podignuti optužnica, prema sudskim spisima.

Vidi također:
Imunitetni spor u predmetu Holly Bobo krenuo je na kazneni sud

Prethodni razvoj

Treći čovjek osumnjičen za ubojstvo Holly Bobo
4. svibnja 2014
Treći muškarac, koji je dobio imunitet od kaznenog progona u predmetu, sada se može optužiti zajedno s dvojicom osumnjičenih za otmicu i ubojstvo nestalog studentice skrbnika Tennessee Holly Bobo. Očekuje se da će Shayne Austin optužiti zajedno s Zachary Adams i Jason Autry.

Drugi muškarac uhićen u slučaju Holly Bobo
29. travnja 2014
Jason Wayne Autry, dugogodišnji prijatelj čovjeka koji je ranije uhapšen zbog otmice i ubojstva u predmetu, sada se suočava s sličnim optužbama u vezi s nestankom Holly Boboa. Autry i Zachary Adams optuženi su za ubojstvo prvog stupnja i otežano otimanje.

Nove optužbe podnesene u slučaju Bobo
2. travnja 2014
Čovjek uhićen zbog otmice i ubojstva Holly Bobo i održavanje bez obveznice sada se suočava s dodatnim optužbama zbog prijetnje protiv svjedoka u tom slučaju. Svjedok Zachary Adams prijetio je njegov brat.

Čovjek naplaćen u slučaju Holly Bobo
7. ožujka 2014
Policija je optužila Zacharya Adamsa zbog otežane otmice i ubojstva prvog stupnja u predmetu Holly Bobo nakon opsežnog pretraživanja svog doma i imovine. Adams se održava bez obveznice, iako tijelo nestalog studenta za njegu nije pronađeno.

Dom Pretraživanje Case Holly Bobo
4. ožujka 2014
Nakon gotovo dvije godine, istražitelji su počeli napredovati u slučaju Holly Bobo kada su izvršili nekoliko naloga za pretragu, uključujući jednu za dom i imovinu čovjeka koji se održavao na nepovezanim napadima na drugu ženu. Napad se dogodio u njegovu domu.

Policija traži pomoć u slučaju Holly Bobo
19. travnja 2014
Nakon što je slijedila više od 250 slučajeva u slučaju nestalog 20-godišnjeg studenta za njegu, policija Tennessee zatražila je pomoć javnosti u maloj zajednici Parsona. Niti jedan osumnjičeni niti osobe od interesa nisu identificirane u slučaju nestanka Holly Boboa.