Religija misterija i čuda

Čini li se čuda stvarno u modernom svijetu? Ako jeste, imamo li dokaze? Evo galerije fascinantnih fotografija anomalija, misterija i čuda iz cijelog svijeta

Religija misterija i čuda
Ukazanja: Marijino ukazanje u Egiptu.

Čini li se čuda stvarno u modernom svijetu? Ako jeste, imamo li dokaze? Evo galerije fascinantnih fotografija anomalija, misterija i čuda iz cijelog svijeta.

Ovo je jedna od rijetkih fotografija koje navodno zapravo pokazuju ukazanje Djevice Marije. Jedna od mnogih vizija koja je vidjela 1968., kada se Djevica pojavila na vrhu koptske pravoslavne crkve Svete Marije u gradu Zeitounu, predgrađu Kaira u Egiptu. Vizija je zapravo prikazana na egipatskoj televiziji. Prvi put ukazanja su uočili dvojica mehaničara koji su mislili da je to redovnica u bijeloj navici da skoči s krova. Vizija se pojavila i isključila oko dvije godine.

Ukazanja: Marijansko ukazanje u Mađarskoj

Ovo je rijetka fotografija u boji ukazanja Djevice Marije. Dovedeno je 3. rujna 1989. kada je umjetnički restaurator zatražio da ga netko fotografira na skelama dok je radio na slici iza oltara. Kad se okrenuo, vidio je sjajne figure onoga što je izgledalo kao Blažena Majka i malo dijete. Fotograf nije vidio ovu viziju, ali se pojavila u fotografiji.

Neprocjenjivi: Paul of Moll

U srpnju 1899. ekshumirano je tijelo Vrlo časnog Oca Pavla Molla. Flamanski benediktinski svećenik umro je 1896. godine. Nakon tri godine, tijelo mu je bilo u savršenom stanju očuvanja.

Stigmata: Nun s Stigmatom

Bilo je mnogo ljudi tijekom stoljeća koji tvrde da pate stigmatima - rane koje je Krist trpio na raspeću - koji se spontano i tajanstveno pojavljuju na svojim rukama, nogama ili glavi. U 1950-ima, sestra Elena Ajello iz Calabraina, Italija je bila jedna takva osoba.

Stigmata: Stigmata ruku

Antonio Ruffini iz Italije imao je stigmate na rukama već više od 40 godina. Otišao bi kroz dlanove i pregledao ih liječnici, koji ne nude racionalno objašnjenje. Također, rane nikada ne postaju zaražene kao što bi inače željele.

Stigmata: noge Stigmata

Giorgio Bongiovanni razvio je ove neobične stigmate tijekom posjeta svetištu u Fatimi. Dio kult NLO-a, Bongiovanni tvrdi da je vidio kako Marija i Isus dolaze u leteće tanjure. Isuse, rekao je, nosio je kombinezon od fiksije. Također ima stigmate na nogama, a sve rane gotovo svakodnevno izlaze.

Iscjeliteljski kip Marije

Krvavi "Rosa Mystica" kip Djevice Marije; 1982.

Toranj Torina

Mnogi vjernici smatraju ovu stoljetnu tkaninu kao pokopnu krpicu Isusa Krista i čudesno nosi njegovu sliku. Skeptici vjeruju da je pametna krivotvorina. Do sada, više forenzičkih testova nije bilo u mogućnosti definitivno podržavati niti jedan zahtjev.