Optužen za ubistvo

Muškarac iz SAD-a, optužen za ubistvo brata, koji je bio ljekar, i još dvije osobe, rekao je da vjeruje da njegov brat nanosi štetu drugim ljudima vakcinom protiv covida-19, stoji u sudskim dokumentima.

Optužen za ubistvo

Jeffrey Burnham (46) uhapšen je u petak zbog ubistva svog brata, njegove žene i još jedne ženske osobe.

Tijela Briana Robinettea (58) i Kelly Sue Robinette (57) pronađena su u četvrtak u njihovom domu blizu Baltimorea. Rebecca Reynolds (83) pronađena je mrtva prethodne noći u Cumberlandu, a automobil joj je ukraden, saopćila je policija. Reynolds je išla u školu s Burnhamovom majkom.

Burnham, koji živi u Cumberlandu, uhićen je u petak u Zapadnoj Virginiji. Optužen je za više tačaka ubistava te se sada nalazi u pritvoru.

U sudskim dokumentima ne piše motiv za ta ubistva, ali se navodi da je Burnhamova majka rekla policiji da se on namjeravao sukobiti s bratom jer je vjerovao da on truje ljude vakcinom protiv koronavirusa te da je nedavno rekao da “Brian nešto zna”.

Njegova majka je kontaktirala policiju jer je Burnham također smatrao da ga progoni FBI.

Nakon ubistva Burnham je navodno uzeo bratov automobil i svratio u nečiju kuću tražeći benzin. Dok je bio tamo, rekao je osobi koja mu je otvorila vrata da će ga vidjeti na televiziji i da njegov brat “ubija ljude vakcinom protiv covida”. Nakon toga je stanar nazvao policiju.

Tokom hapšenja Burnham je navodno izjavio da je ubio tri osobe.