Khabib Nurmagomedov

To je potpuna pokrivenost priče o djetinjstvu Khabiba Nurmagomedova, biografije, roditelja, porodičnih činjenica, ranog životnog iskustva i drugih značajnih događaja od njegovog djetinjstva do trenutka kada je postao heroj.

Khabib Nurmagomedov

Da, svi znaju da je on najstrašniji laki kandidat na svijetu u vrijeme pisanja ovog članka. Međutim, samo nekolicina smatra biografiju Khabiba Nurmagomedova prilično zanimljivom. Sada, bez daljnjeg odlaganja, krenimo.

Priča iz djetinjstva Khabiba Nurmagomedova:

Pocinje, Khabib Abdulmanapovič Nurmagomedov rođen je 20. septembra 1988. godine u Sildiju u Rusiji.

Drugo je od troje djece rođene od majke Fatime i oca Abdulmanapa Nurmagomedova.

Ovaj mešoviti borilački umetnik je ruske nacionalnosti, avarske dagestanske nacionalnosti i zapadnoevropskog porodičnog porekla.

Odrastao je u ruralnom naselju Kirovaul u Rusiji gdje je odrastao uz rođake, svog starijeg brata – Magomeda Nurmagomedova i njegovu mlađu sestru Aminu.

Odrastajući u okruženju srednje klase u seoskom naselju Kirovaul, mladi Nurmagomedov bio je pretjerano energičan klinac čija je hiperaktivnost pronašla izraze u umjetnosti predstavljanja smetnji kod kuće i u susjedstvu.

„Khabib je imao vrlo aktivno djetinjstvo, rekao bih hiperaktivno. Uvijek se penjao po drveću, skakao u dvorišta susjeda i sve to. Uvijek je bio u pokretu ”.

Khabib Nurmagomedov Obrazovanje:

Do trenutka kada je Nurmagomedov imao 8 godina, već je razvio strastvene interese u borilačkim vještinama.

Zahvaljujući gledanju kako njegov tata trenira učenike u prizemlju njihove dvospratnice, koja je preuređena u teretanu.

Međutim, Nurmagomedov je napravljen da započne s hrvanjem, kao što je to bilo uobičajeno za većinu djece iz ruralnog područja Kirovaul.

Trenirao ga je otac, Nurmagomedov je zabilježio skokove i granice u sportu.

Nurmagomedov je počeo da trenira džudo kada je imao 15 godina, smjenu za koju se borbeni čudo smatrao izazovnom, ali nije imao izbora, jer je njegov otac smatrao potrebnim da nauči kako se boriti u gi jakni.

Nedugo zatim, otac Nurmagomedova takođe je trenirao tada 17-godišnjaka u Combat Sambu i dao mu slobodu za sudjelovanje u uličnim tučnjavama.

Khabib Nurmagomedov rani život u karijeri:

Uključivši se u brojne ulične borbe, Nurmagomedov je imao hrabrosti u svojim uvjerenjima da su miješane borilačke vještine borbeni sport u kojem bi se volio takmičiti na profesionalnom nivou.

Khabib Nurmagomedov je izjavio da je spreman za profesionalnu karijeru u MMA-u nakon što je usavršio svoje tehnike u uličnim borbama.

Tako je, kad je došlo vrijeme, Nurmagomedov svoj MMA debi održao 2008. godine i zabilježio 4 pobjede u jednom mjesecu! U naredne tri godine, Nurmagomedov je osvojio 12 mečeva koji uključuju pobjede iz njegovog dominantnog stava u ProFC promociji.

Khabib Nurmagomedov Biografija - Priča o putu do slave:

Krajem 2011. bila je prekretnica za Nurmagomedova čiji mu je niz pobjeda bez gubitaka osigurao dogovor s Ultimate Fighting Championship (UFC).

Dok je bio u UFC-u, Nurmagomedov je bio nezaustavljiva sila od svog debitantskog meča protiv Kamala Shalorusa početkom 2012. do aprila 2014. kada je pobijedio Rafaela dos Anjosa.

Nakon toga, brzorastući miješani borilački umjetnik postao je nesposoban za borbu. U stvari, morao je otkazati nekoliko mečeva između rujna 2014. i 2015. zbog lošeg zdravlja ili komplikacija koje su nastale usljed operacija koljena.

Biografija Khabiba Nurmagomedova – priča o uspjehu:

Tek 2016. godine Nurmagomedov se vratio u sport izborivši pobjedu protiv Darrella Horchera na UFC-u.

Održao je niz u sljedeća dva susreta i pojavio se kao UFC prvak u lakoj kategoriji kada je pobijedio Al Iaquintu na UFC 223.

Premotavajući vrijeme pisanja ovog teksta, Nurmagomedov je vladajući UFC prvak u lakoj kategoriji sa impresivnim rekordom od 28 pobjeda i bez poraza.

Ova pobjeda je uslijedila nakon poraza Conor McGregor oko decembra 2018. Nesporni niz boraca (28-0) donosi mu rekord da je najduži aktivni niz neporaženih u MMA-u. Ostalo je, kako kažu, istorija.

Khabib Nurmagomedov Veza: Život:

Prelazeći na Nurmagomedov ljubavni život, on nije samac u trenutku pisanja ovog članka niti je romantično povezan sa djevojkom. Borbeni sportista uživa u bračnoj vezi sa suprugom Patimat.

O njenoj supruzi Khabib Nurmagomedov - Patimat - nije se znalo mnogo. Zapravo, njeno lice nije otkriveno na dan njihovog vjenčanja, niti Nurmagomedov dijeli njene fotografije na društvenim mrežama.

Supruga Khabiba Nurmagomedova nikada nije viđena gola.

Parovi su započeli kao prijatelji iz djetinjstva i ostali su međusobno povezani godinama tokom braka. Stoga nije raketna nauka zašto Nurmagomedov nije imao javnu djevojku prije Patimata.

Njihova zajednica je blagoslovljena sa dvoje djece. Kćerka po imenu Fatima (rođena 1. juna 2015. godine) i sin identifikovan kao Magomed (rođen decembra 2017. godine).

Porodični život Khabiba Nurmagomedova:

Svako ima porodicu, ima najdragocjenijih stvari u životu. Donosimo vam činjenice o članovima porodice Khabiba Nurmagomedova, počevši od njegovih roditelja.

O majci Khabiba Nurmagomedova:

Fatima je mama i borilačka vještina koja podržava i podržava. Uvijek je sluša i priznaje da je zauvijek bila na prvom mjestu u pitanjima njegovog srca.

Stoga je očito da je Fatima najdraža od roditelja Khabiba Nurmagomedova. Njegovu neispričanu podršku u životu i usponu svog drugog sina zauvijek će njegovati.

O ocu Khabiba Nurmagomedova:

Za početak sa figurom porodice Khabiba Nurmagomedova je njegov otac - Abdulmanap Nurmagomedov.

Veteran je ruske vojske, kao i ugledni trener koji je pomogao da se brojna omladina uzdrži od nasilja kanaliziranjem njihove agresivne energije u borbene sportove.

Nurmagomedov mu pripisuje zaslugu za disciplinu koja uvijek pokušava izvući najbolje iz njega.

Khabib Nurmagomedov sa svojim ocem Abdulmanapom.

O braći i sestrama Khabiba Nurmagomedova:

Khabib ima samo dvoje braće i sestara. Uključuju njegovog starijeg brata Magomeda Nurmagomedova i mlađu sestru Aminu. Magomed je takođe mješoviti borilački umjetnik.

Međutim, on tek treba da debituje za bilo koju glavnu borbenu organizaciju u trenutku pisanja ovog članka. Sa njene strane se ne zna mnogo o Amini koja je skrivena od javnosti poput većine žena iz porodice Khabiba Nurmagomedova.

O rođacima Khabiba Nurmagomedova:

Daleko od roditelja i braće i sestara Khabiba Nurmagomedova, ne zna se mnogo o porodičnim korijenima ili precima borilačkih vještaka, posebno njegovih djedova i baka po majci, kao i djeda i bake po ocu.

Slično tome, ne postoje zapisi o Nurmagomedovljevim tetkama i ujacima, dok njegove nećake i nećake tek treba da budu identifikovane u vreme pisanja ovog teksta.

Međutim, Khabib ima mnogo rođaka, među kojima je i Omar Nurmagomedov koji također izaziva talase u MMA.

Lični život Khabiba Nurmagomedova:

Daleko od svojih netočnih nastojanja, Khabib Nurmagomedov ima jednu veliku ličnost koja spaja pametne, sofisticirane, velikodušne i marljive osobine zodijačkih djevica s virtuoznom osobom.

Osim toga, rijetko otkriva činjenice o svom privatnom i privatnom životu, dok aktivnosti koje čine njegove hobije i interesovanja uključuju gledanje i igranje fudbalskih utakmica, putovanja i dobar provod sa porodicom i prijateljima.

Khabib Nurmagomedov se strastveno zanima za fudbal. Ovdje je na slici kako otvara fudbalsku utakmicu u Rusiji.

Khabib Nurmagomedov Životni stil:

Da li znate da neto vrijednost Khabiba Nurmagomedova iznosi oko 11.5 miliona dolara u trenutku pisanja ove biografije?

Doprinosi Nurmagomedovljeve brze rastuće neto vrijednosti su njegova zarada od pobjeda u dvobojima, kao i prihod ostvaren od ugovora o odobravanju.

Kao rezultat toga, MMA zvijezda ne mora razbijati banke kako bi živjela luksuznim stilom života.

Iako je vrijednost Nurmagomedove kuće u Mahačkali (glavnom gradu Dagestana) još nepoznata, on ima egzotične automobile koje proizvode marke poput Mercedesa, Ferrarija, Tojote, između ostalih.

Znak luksuznog načina života. UFC borac pozira pored svog luksuznog automobila Mercedes-AMG GT.

Znak luksuznog načina života. UFC borac pozirao je pored svog luksuznog automobila Mercedes-AMG GT. Kredit: U osnovi sportovi.

Činjenice Khabiba Nurmagomedova:

Da zaključimo našu priču i biografiju iz djetinjstva Khabiba Nurmagomedova, predstavljamo malo poznate ili neispričane činjenice o miješanoj borilačkoj vještini.

Khabib Nurmagomedov Religija:

Roditelji Khabiba Nurmagomedova rano su ga usmjerili da postane vjerski miješani borilački umjetnik. U stvari, on je praktikujući musliman sunit iz šafijskog pravnog sistema.

Jeste li znali? ... Radost porodice Khabiba Nurmagomedova nije bila povezana u trenutku kada je Khabib oborio rekord da je postao prvi musliman koji je osvojio UFC titulu. Kamaru Usman, slijedi još jedan muslimanski UFC prvak.

O Nurmagomedov periku:

Nurmagomedov često nosi periku papakha nakon borbi i za vrijeme promocija jer je dio njegove dagestanske avarske kulture. u dagestanskoj kulturi vojnici koriste periku kako bi održali toplu glavu.

Jeste li znali? ... Khabibova perika papakha ima kulturni značaj.

Tetovaže: Vjerovatno nije nepovezan sa svojom religijom, Nurmagomedov nema tetovažu i ne udara obožavatelje poput onoga koji bi je dobio u budućnosti. Prilično je ponosan što stoji visok - na visini od 5 stopa i 10 centimetara - baš kao što je i stvoren.

Jezici: Znate li da je Khabib Nurmagomedov jedan od nekolicine UFC boraca koji govore nekoliko jezika. Jezici uključuju avar, engleski, ruski, turski i arapski.