Duže u krevetu

Zdrav ekualni život može vam povećati amopouzdanje, manjiti tre i pomoći vam da bolje pavate noću. Ali problemi izdržljivošću ili drugi problemi a ekualnom izvedbom mogu biti i frutrirajući i neugodni

Duže u krevetu

Zdrav seksualni život može vam povećati samopouzdanje, smanjiti stres i pomoći vam da bolje spavate noću. Ali problemi s izdržljivošću ili drugi problemi sa seksualnom izvedbom mogu biti i frustrirajući i neugodni.

Lijekovi na recept mogu poboljšati kvalitetu erekcije i seksualne performanse povećavanjem protoka krvi u penisu. Lijekovi za erektilnu funkciju na recept uključuju:

  • sildenafil (Viagra)
  • vardenafil (Levitra)
  • tadalafil (Cialis)

Ali kao i kod svih lijekova na recept, i oni dolaze s određenim rizicima. Prema klinici Mayo, lijekovi za erektilnu disfunkciju mogu dovesti do ispiranja, glavobolje, vizualnih promjena, uzrujanosti želuca i začepljenja nosa. Također, mogu imati opasne učinke za muškarce koji uzimaju nitratne lijekove ili sredstva za razrjeđivanje krvi ili one koji imaju srčane probleme i dijabetes.

Prirodna rješenja možda neće predstavljati iste rizike ili interakcije s lijekovima, a neka, poput prva dva, mogu zapravo poboljšati cjelokupno zdravlje.

1. Prestanite pušiti

Pušenje bi moglo biti krivo za vašu seksualnu disfunkciju - a da ne spominjemo veći rizik od raka i neugodnog daha. Pušenje može oslabiti cirkulaciju, povećati rizik od erektilne disfunkcije i smanjiti broj i održivost sperme.

2. Opremite se

Prekomjerna težina i neuspjeh u vježbanju mogu utjecati i na vaše seksualne performanse, zato se krećite i budite zdravi. Ugađajući svoje kardiovaskularno zdravlje, mogli biste izgraditi i izdržljivost spavaće sobe. No, suzdržite se od prevelike vožnje bicikla, jer stezanje uzrokovano sjedalicom za bicikl može prouzročiti privremenu erektilnu disfunkciju.

3. Akupunktura

Akupunktura je metoda liječenja tradicionalne kineske medicine (TCM) koja se provodi više od 2500 godina. Praksa umetanja malih igala u određene točke na tijelu navodno stimulira živčani sustav i utječe na prirodne opioide i hormone.

4. Povećajte unos cinka

Cink se nalazi u mnogim biljnim dodacima za poboljšanje muškog spola, i to s dobrim razlogom. Nedostatak cinka može dovesti do seksualne disfunkcije i smanjene razine testosterona. Ali previše cinka nije dobro ni za vas.

Umjesto dodavanja, možda ćete shvatiti da se razina cinka najbolje regulira jedući hranu bogatu važnim mineralom, kao što su:

  • kamenica
  • meso
  • utvrđene žitarice za doručak

5. Povećajte potrošnju L-arginina

Aminokiseline su građevni blokovi proteina. L-arginin je esencijalna aminokiselina koja se može pretvoriti u dušikov oksid, što može pomoći u opuštanju krvnih žila penisa i povećati protok krvi i kvalitetu erekcije. Djeluje na isti način na koji djeluju sadašnji lijekovi na recept. Soja i povrće dobri su izvori L-arginina.

6. Razmotrite bilje

Na tržištu postoji bezbroj muških proizvoda za poboljšanje. Neki koji se koriste u tradicionalnoj medicini uključuju johimbin, korejski crveni ginseng, epimedium i gingko bilobu.

Proizvođači ovih proizvoda znaju da su muškarci ponosni na performanse svoje spavaće sobe i spremni su trošiti u skladu s tim. Istražite prije nego što provalite banku na biljnom "lijeku".

Nijedan od ovih dodataka nije prošao rigorozno testiranje kako bi dokazao svoje prednosti ili rizike. Također, neka ispitivanja otkrila su da ti dodaci sadrže daleko manje aktivnih sastojaka nego što je prijavljeno. Obavezno se posavjetujte sa svojim liječnikom prije uzimanja dodataka ili ljekovitog bilja.

Ako želite izbjeći potencijalne rizike lijekova na recept, gore navedene promjene načina života mogu pružiti najbolje bezrizične rezultate. Osim toga, gubitak kilograma i odvikavanje od pušenja mogu samo poboljšati vašu seksualnu snagu.