Djinn?

Stihovi Kur'ana i hadisa pokazuju nedvosmisleno da su djinnovi stvoreni od vatre bez dima. Prema Ibn Abbasu, izraz "bez dima" znači "kraj plamena".

Djinn?

Umjesto velikodušnih genija, Djinns su opasni demoni

U zapadnom svijetu odrasli smo s konceptom demona i vragova - zlih bića duhovnog svijeta, prema tradicionalnim kršćanskim uvjerenjima. Naravno, i druge religije širom svijeta imaju i njihova duhovna bića. U islamu djinn je rasa duhovnih bića koja mogu biti dobra ili zla. (Djinn, ili jinn, izvor je poznate riječi "genie" na engleskom jeziku.)

Kao što smo saznali u članku "Izgoniteljstvo je islam", muslimani vjeruju da zli djinn ponekad posjeduje ljudska bića, kao što neki kršćani vjeruju da demoni mogu posjedovati ljude.

Kako su Djinn stvorili?

Stihovi Kur'ana i hadisa pokazuju nedvosmisleno da su djinnovi stvoreni od vatre bez dima. Prema Ibn Abbasu, izraz "bez dima" znači "kraj plamena". Drugi znanstvenici smatraju da taj izraz znači najčišći požar. Ono što je važno znati, sasvim jednostavno, jest to da su džinnovi stvoreni od vatre i stoga imaju ustav potpuno drugačiji od našeg.

Džinovi su stvoreni prije čovjeka. Dok su djinn bili od vatre, čovjek je bio načinjen od gline i anđela stvorenih od svjetla.

Na taj način djinnovi su nevidljivi. Dakle, ako su nevidljivi, kako znamo da postoje? Postoje mnoge stvari koje naše oči ne vide, ali njihovi su efekti vidljivi, poput zraka i električne struje.

Također, ta riječ je objavljena od strane Allaha, a Allah ne laže.

Gdje živi Djinn?

Djinn radije živi na mjestima koja ne živi čovjekom, kao što su pustinje.

Neki od njih žive na prljavim mjestima (prašina) i drugi žive među ljudima. Džinn živi na ovim prljavim mjestima kako bi jedu ostatke hrane koju ljudi gube. Također, određeni djinn živi u grobljima i ruševinama.

Može li Djinn promijeniti oblike?

Djinn ima sposobnost poduzimanja mnogih oblika i promjene izgleda.

Prema Imama Ibn Taymiye, oni mogu uzeti ljudski ili životinjski oblik, poput krave, škorpiona , zmije, ptice ... Crni pas je vrag pasa, a djinn se često pojavljuju u ovom obliku. Također se mogu pojaviti u obliku crne mačke.

Kada džinn uzima ljudski ili životinjski oblik, poštuje fizičke zakone ovog oblika; na primjer, moći će ga vidjeti ili ubiti puškom ili ranu s nožem. Zbog toga djinn ostaje u tim oblicima samo kratko jer su ranjivi. Zapravo, oni imaju koristi od njihove nevidljivosti da zastraše ljude.

Jesu li Djinn odgovorni za svoje djelovanje?

Baš kao i ljudi, djinnovi su odgovorni za njihovo djelovanje. Doista, Allah će uzeti dan posljednjeg suda.

Prema Imam Ibn Taymiyu, djinn promatra obveze u odnosu na njihovu specifičnu prirodu. Budući da se razlikuju od ljudskih bića, njihove dužnosti su neizbježno različite.

Imaju i vjerska uvjerenja. Poput ljudskih bića, oni mogu biti kršćani, židovi, muslimani ili nevjernici. Neki su pobožni, drugi su zli.

Je li Djinn bojao ljudi?

Džinn i muškarci međusobno se bojao međusobno, ali džinnovi su bili u stanju intenzivirati strah više od muškaraca.

Djinnovi su priroda već više zastrašujuća bića, ali također mogu osjetiti takve ljudske emocije poput ljutnje ili tuge. Zapravo, djinn koristi od tih stanja, što bolje može izazvati strah u srcu čovjeka. Poput loših pasa, kad osjetimo vaš strah, oni će napasti.