Danas na riječkom području

Primorsko-goranska županija danas ima najviše zaraženih u jednom danu otkako je počeo četvrti val – na 1.474 testirana uzorka čak je 196 novih slučajeva zaraze. Udio pozitivnih porastao je dodatno na zabrinjavajućih 13,3 posto. Iz Rijeke je danas […]

Danas na riječkom području

Primorsko-goranska županija danas ima najviše zaraženih u jednom danu otkako je počeo četvrti val – na 1.474 testirana uzorka čak je 196 novih slučajeva zaraze. Udio pozitivnih porastao je dodatno na zabrinjavajućih 13,3 posto.

Iz Rijeke je danas 140 novooboljelih osoba, 23 su s opatijskog područja, 12 sa Raba, osam iz Gorskog kotara, pet s crikveničko-vinodolskog područja, četiri s Krka, tri sa Cresa i jedna s Lošinja. U skupini radno aktivnih stanovnika je 95 novooboljelih, 89 osoba pripada mlađih dobnim skupinama, a 12 su osobe starije od 65 godina.

Ozdravile su 82 osobe, a broj aktivnih slučajeva povećao se na 1.093.

“Od ukupno 4.074 novozaraženih osoba u PGŽ-u tijekom četvrtog epidemijskog vala, njih 688 su bile cijepljene osobe.
U PGŽ je tako sa današnjim danom udio zaraženih cijepljenih osoba u njihovom ukupnom broju, 16.89%”, javljaju iz županijskog stožera.

U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 6 osoba, dva pacijenta više nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost od posljedica COVID-19 bolesti preminula još 1 necijepljena osoba.

“Ukupno je u četvrtom valu preminulo 27 osoba s područja PGŽ-a, od kojih su pet bile cijepljene osobe”, pojašnjavaju u Stožeru.