100 posto sigurni

Njemački tužitelji su "100 posto sigurni" da je osuđeni pedofil i silovatelj Christian Brueckner "ubio Madeleine McCann".

100 posto sigurni

Njemački tužitelj Hans Christian Wolters rekao je da su istražitelji “uvjereni” da imaju pravog čovjeka i da imaju dovoljno dokaza da podignu optužnicu za nestanak 2007. godine.

Brueckner se trenutno nalazi u zatvoru visoke sigurnosti u Oldenburgu, u blizini Bremena na sjeveru Njemačke, gdje služi kaznu za druga krivična djela.

Istražitelji se nadaju da će sljedeće godine podići optužnicu protiv 44-godišnjaka nakon što su odvojili vrijeme da prikupe što je moguće više dokaza prije nego što slučaj dođe na sud.

Madeleine McCann nestala je s tri godine iz apartmana za odmor u Portugalu dok je bila na odmoru s roditeljima, Kate i Gerry McCann, braćom i sestrama i grupom porodičnih prijatelja i njihove djece.

  • Uvjereni smo da imamo čovjeka koji ju je odveo i ubio”, rekao je Wolters za Mirror. “Sada imamo dokaze. Ali, ne radi se samo o optužbi protiv njega – želimo ga optužiti najboljim mogućim dokazima.”

Wolters je rekao da će se istraga nastaviti “sve dok postoje dodatni tragovi ili informacije”.

Rekao je da dokazi uključuju analizu telefona koja ga je smjestila u Ocean Club kada je Madeleine nestala i navodno priznanje koje je Brueckner dao prijatelju.

  • To su posredni dokazi – nemamo direktne”, rekao je Wolters. “Da smo imali snimak tog čina ili sliku Madeleine mrtve s Bruecknerom na kameri, ne bismo morali uputiti javni apel. Ali mi imamo samo posredne dokaze.

No, priznao je da tužitelji nemaju direktnih dokaza da je Madeleine mrtva ili ideju o tome kako je umrla.

  • Nemamo tijelo i DNK, ali imamo druge dokaze. Na temelju dokaza koje imamo, to je jedini mogući zaključak. Ne mogu vam reći na temelju čega pretpostavljamo da je mrtva. Ali, za nas ne postoji druga mogućnost. Nema nade da je živa”, rekao je.

Osuđeni pedofil i silovatelj Christian Brueckner (44) istražuje se zbog pet drugih napada – uključujući seksualni napad iz 2007. na 10-godišnju djevojčicu koji se dogodio nedaleko od Praia da Luz gdje je Madeleine nestala mjesec dana ranije, zatim ubistvo 16-godišnje Carole Titze u De Haanu u Belgiji 1996. godine. Tu je i slučaj silovanja 20-godišnje Irkinje Hazel Behan u Praia de Rocha, Portugal, 2004. godine; nestanak petogodišnje Inge Gehricke – prozvane ‘njemačka Maddie’ – 2015. godine; i incident iz 2017. godine na dječjem igralištu u Messinesu, 40 milja od Praia de Luz, gdje je muškarac optužen za izvršenje spolnog čina pred maloljetnicima.